Jong in de buurt-Samen voor een lokaal gezinsbeleid

Datum:
Toevoegen aan persoonlijke kalender

Kinderen geven mee vorm aan de wereld van vandaag en morgen. Samen met verschillende (beleids)actoren ontwikkelden we een breed gedragen visie m.b.t. het beleid rond jonge kinderen. We brachten mensen bij mekaar die elke dag bezig zijn om jonge kinderen alle kansen te bieden om zich te ontwikkelen

De conferentie ‘Jong in de buurt’ wil inspiratie bieden om samen aan de slag te gaan rond een gezinsbeleid dat verschillende levensdomeinen van kinderen en gezinnen verbindt.

Keynotes Michel Vandenbroeck, UGent, en Stijn Oosterlynck, Universiteit Antwerpen zijn alvast van de partij om hun reflecties te delen. Wat kunnen we begrijpen onder een sterk lokaal gezinsbeleid dat verschillende levensdomeinen van kinderen en gezinnen verbindt? Wat is de betekenis van de stad of community als motor voor sociale mobiliteit?

Peter Cousaert, VVSG, gaat dieper in op de rol die een lokaal bestuur kan opnemen als netwerkorganisatie die (middenveld)organisaties en belangrijke actoren samenbrengt in het realiseren van een gezinsondersteunend beleid. Greet Geypen, schepen van Jeugd en Gezin Mechelen, illustreert hoe Mechelen Kinderstad samen het verhaal maakt.

Organisator

Kind en Gezin i.s.m.  VVSG en gaststad Mechelen. 

Voor wie

Professionals

Locatie

Congrescentrum Lamot, Van Beethovenstraat 8/10, 2800 Mechelen.   

Prijs

40 euro. -Annuleren is mogelijk tot 30 maart 2018 en dient schriftelijk te gebeuren via detoekomstisjong@kindengezin.be