Jeugdcongres' Vroeg begonnen, veel gewonnen!'

Datum:
Toevoegen aan persoonlijke kalender

Hoe kun je kinderen in de eerste duizend levensdagen een kansrijke start bieden? Welke belangrijke interventies, goede voorbeelden en ontwikkelingen zijn er op dit gebied? En welke positieve resultaten levert dit op qua gezondheid, welbevinden en kostenbesparing? Deze vragen staan centraal op het congres. Er zijn ook plenaire voordrachten, parallelsessies, flitspresentaties en workshops.

Preventie
De eerste 1.000 dagen van een kind (van preconceptie tot twee jaar) zijn cruciaal voor de ontwikkeling. De kansen in de eerste duizend levensdagen worden thans onvoldoende benut. Met name preventie laat nog te wensen over.
Dit congres geeft deelnemers een overzicht van recente interventies, projecten en ontwikkelingen om alle kinderen een kansrijke start te bieden.

Workshops en parallelsessies
Naast plenaire sprekers als prof.Tessa Roseboom, dr. Mascha Kamphuis, wethouder Marcelle Hendrickx en prof. Jo Hermanns, zijn er twee rondes met parallelsessies en workshops over uiteenlopende medische en sociale onderwerpen.

Programma: zie meer informatie

Organisator

De Guus Schrijvers Academie i.s.m. de Jeugdzaak

Voor wie

Kinderartsen, huisartsen en hun praktijkondersteuners, gynaecologen, verloskundigen, kraamverzorgenden, jeugdteams, wijkteams, centra voor jeugd en gezin en in de gespecialiseerde jeugdhulpverlening. Maar zeker ook voor leidinggevenden bij gemeenten

Locatie

Galgenwaard, Herculesplein 241, 3584 Utrecht  

Prijs

Vroegboekkorting tot 17 maart 2019: 300 euro

Vanaf 18 maart: 335 euro