Je bent wat je eet: de wereldburger!

Onder het motto 'Je bent wat je eet' creëerde de kok van het bedrijfsrestaurant van Kind en Gezin (waar EXPOO deel van uitmaakt) vijf recepten voor wereldburgers. Vijf smaakbommetjes die geserveerd worden tijdens de werkdagen tussen 16 en 23 mei.

Om jullie te inspireren, delen we graag één van de recepten. Zet de wereldburger ook op je menu tijdens de Week van de Opvoeding. Thuis, in je organisatie, op je evenement, tijdens een laat Ramadan eetmoment,...

wereldburger

Maak een groentenbouillon van Chinese groentjes, limoensap en vegetarische bouillon

Gaar kippendijen gedurende één uur in de bouillon.

De kippen laten afkoelen en fijnmalen.

Meng dit kippengehakt met limoenzeste, koriander, fijngehakte chilipeper, peper en zout (reken 100 gram kippengehakt per persoon).

Maak er mooie burgers van met behulp van ringen of hamburgerpers.

Aanbakken in olijfolie.

Wilde rijst garen in een bouillon.

Bouillon naar eigen smaak afkruiden … 

SMAKELIJK!

wereldburger