Je bent wat je eet: de wereldburger!

Onder het motto 'Je bent wat je eet' creëerde de kok van het bedrijfsrestaurant van Kind en Gezin (waar EXPOO deel van uitmaakt) vijf recepten voor wereldburgers. Vijf smaakbommetjes die geserveerd werden tijdens de werkdagen tussen 16 en 23 mei.

Om jullie te inspireren, delen we graag alle recepten. Zo kan je ook na de Week nagenieten van een heerlijke wereldburger...

wereldburger

Maak een groentenbouillon van Chinese groentjes, limoensap en vegetarische bouillon

Gaar kippendijen gedurende één uur in de bouillon.

De kippen laten afkoelen en fijnmalen.

Meng dit kippengehakt met limoenzeste, koriander, fijngehakte chilipeper, peper en zout (reken 100 gram kippengehakt per persoon).

Maak er mooie burgers van met behulp van ringen of hamburgerpers.

Aanbakken in olijfolie.

Wilde rijst garen in een bouillon.

Bouillon naar eigen smaak afkruiden … 

SMAKELIJK!

wereldburger
De recepten van alle andere wereldburgers...

De kok deelt graag ook zijn andere wereldse keukengeheimen met jou... 

Een overzicht van alle lekkere wereldburgers die je tussen 16 en 23 mei 2018 in het restaurant van Kind en Gezin/EXPOO kon proeven