Inspiratiedag 'Jeugdwerk heeft OOG voor armoede’

Datum:
Toevoegen aan persoonlijke kalender

Eén op tien Vlaamse kinderen en jongeren groeit op in armoede. Hier kan het jeugdwerk niet blind voor zijn. Dit wekt ook bij ons heel wat vragen op. Als De Ambrassade – het bureau voor jonge zaken – hebben wij het thema ‘armoede’ hoog op onze agenda staan. Sinds 2014 verzamelen we hierover expertise en zetten we tal van projecten op, zoals bijvoorbeeld dialOOG voor armoede.

Op onze inspiratiedag 'Jeugdwerk heeft OOG voor Armoede’ stellen we de handleiding ‘DialOOG voor Armoede’ voor, die good practices en handvatten verzamelt, voor jeugdwerkers die een laagdrempelige dialoog willen opzetten met armoedeorganisaties. We organiseren een maatschappelijk debat waarin we samen met experten de rol van het jeugdwerk binnen armoede bespreken. Verder bieden we verdiepende workshops aan, die dieper ingaan op verschillende thema's binnen het (kinder)armoede perspectief.

Rode draad doorheen de dag: hoe kunnen we zaken rond armoede in beweging krijgen? 

Organisator

De Ambrassade

Voor wie

Jeugdwerkers lokaal en bovenlokaal, Begeleiders van kinderen, jongeren en hun gezinnen in armoede, Lokale beleidsmakers, Jeugdambtenaren

Locatie

Bib Permeke (De Coninckplein 25-26, 2060 Antwerpen)

Prijs

Halve dag: € 50
Hele dag: € 75