Hooggevoelige kinderen opvoeden en kinderen hooggevoelig opvoeden

Datum:
Toevoegen aan persoonlijke kalender

Deze vorming gaat door op 15 en 22 maart 2018

Elk ogenblik van de dag doen we indrukken op, staan we bloot aan allerlei prikkels, die we waarnemen met al onze zintuigen. Hooggevoelige personen zijn meer dan gemiddeld gevoelig voor prikkels en indrukken van de buitenwereld. In combinatie met onze snelle, prestatiegerichte maatschappij hebben hooggevoelige personen meer dan gemiddeld tijd nodig om deze indrukken te verwerken. Dikwijls zijn zij zich daarvan niet bewust. Of ze krijgen de kans niet. Als gevolg daarvan raken zij over hun toeren, geïrriteerd of oververmoeid. Hooggevoelige kinderen kunnen als gevolg hiervan gedrags- of leerproblemen ontwikkelen. Hooggevoelige volwassenen zijn meer vatbaar voor stressgerelateerde ziektes wanneer ze onvoldoende rekening houden met hun hooggevoeligheid.

Tijdens deze tweedaagse bijscholing gaat men op zoek naar wat hooggevoeligheid is. Hoe kan men een hooggevoelig kind herkennen? Wat zijn signalen van overprikkeling en hoe kan men dit voorkomen? Hoe kan men als opvoeder of gezinsbegeleider zijn eigen hooggevoeligheid (h)erkennen en positief inzetten in zorgen voor een ander, en tegelijkertijd ook zorgen voor zichzelf?  

Organisator

Odisee-Kenniscentrum Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen

Voor wie

Professionele begeleiders van kinderen en gezinnen, opvoeders, leerkrachten, medewerkers van centra voor opvoedingsondersteuning.

Locatie

Campus Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen-Huart Hamoirlaan 136- Schaarbeek

Prijs

100 euro (50 euro voor Odisee-studenten)