Geweld en escalerende conflicten in partnerrelatie

Datum:
Toevoegen aan persoonlijke kalender

In deze tweedaagse workshop gaan we op zoek naar waar deze conflicten werkelijk over gaan, hoe we ze kunnen de-escaleren en hoe we moeten omgaan met emoties als kwaadheid, angst en agressie die hiermee gepaard gaan. Als we geconfronteerd worden met hevige conflicten en zeker met agressie vervallen we snel in een dader-slachtoffer denken. Helpt deze kijk ons om deze mensen te begeleiden of is er iets meer nodig?

Deze workshop vertrekt vanuit de nieuwe inzichten over volwassen hechting. Deze leren ons hoe conflicten binnen de partnerrelatie te maken hebben met het verlies van verbinding en liefde. We reiken een kader aan waardoor we kunnen begrijpen hoe onderliggende dynamieken kunnen leiden tot escalerende conflicten.

Alle theorie wordt doorweven met praktijk, videomateriaal en oefeningen die het geheel bevattelijk, herkenbaar en tastbaar maakt. We oefenen die hulpverleningsvaardigheden die nodig zijn om deze problematiek bespreekbaar en hanteerbaar te maken. Er is ruimte om eigen casusmateriaal in te brengen.

Datums: Gent - 16 en 30 november 2017

Organisator

Jongerenbegeleiding Informant

Voor wie

Hulpverleners die te maken hebben met escalerende conflicten en/of geweld in de partnerrelatie. Deze workshop is eveneens een aanrader voor elkeen die zich wil verdiepen in het werken met koppels.

Locatie

Informant, Stapelplein 32, 9000 Gent

Prijs

/