Focus op vaders en werk. Wat met de combinatie van werk en gezin bij vaders?

Auteur :

Gezinsbond

Jaar van publicatie :

2014

Thema :

Gezin

Type :

Document


Korte beschrijving:

De publicatie bevat resultaten van een onderzoek van de Gezinsbond, maar  ook van ander onderzoek, getuigenissen, praktijkvoorbeelden van gezinsvriendelijk personeelsbeleid, handige tips en informatie . Als afsluiter vind je onze beleidsvoorstellen. 

Bestaat de 'nieuwe man' echt ? Zijn Vlaamse vaders meer betrokken bij hun gezin dan vroeger? En op welke manier?  Zijn er verschillen met vaders in andere landen?  Waar zijn er nog problemen en hoe kunnen we die verhelpen?  Wat is een gezinsvriendelijk personeelsbeleid in de praktijk? We brengen een overzicht van recent onderzoek, maar is er ook plaats voor mooie en confronterende verhalen en getuigenissen van papa's.  Verder beschrijft het OCMW Antwerpen de manier waarop de organisatie een gezinsvriendelijk personeelsbeleid proberen te voeren, daarbij geholpen door het 'Charter voor een gezinsvriendelijke onderneming' van de Gezinsbond. Papa's, maar ook mama's vinden in onze publicatie een handig overzicht van maatregelen die hen concreet kunnen helpen bij de combinatie van hun job en hun gezin. Ze komen te weten waar ze recht op hebben en welke stappen ze kunnen zetten. En natuurlijk doen we als gezinsorganisatie ook zelf voorstellen om de problemen die er nog steeds zijn, weg te werken. Bedrijven, overheid en gezinnen… ze hebben allemaal hun rol te spelen. 

Waar te verkrijgen?

Leden betalen 10 euro, niet-leden 14 euro (verzendingskosten inbegrepen). Bestellen  via studiedienst@gezinsbond.be of tel: 02/507.88.77.

Reageer op dit artikel

15 + 0 =
Los deze simpele mathematische vraag op en geef het resultaat in. Bijvoorbeeld voor 1+3, vul je 4 in.