EXPOO bouwt mee aan een positieve leefomgeving waar het voor kinderen en jongeren goed is om op te groeien.
 

Huizen van het Kind
Huis van het Kind Logo

Samen met partners staat EXPOO in voor ondersteuning van Huizen van het Kind

Basisinformatie over opvoeden en opgroeien

groeimee logo nieuw afgeronde hoeken.JPG

Groeimee.be is een product van EXPOO met maandelijks nieuwe opvoedinformatie op maat van ouders en opvoedverantwoordelijken.

Week van de Opvoeding

Logo Week van de Opvoeding

EXPOO coördineert de Week van de Opvoeding.

Volg ons op
Automatisch verwittigd worden van updates?
Coronatalk #4 op 21 augustus

De volgende Coronatalk, een dialoogmoment waarop vragen kunnen gesteld worden over hoe de Corona- reglementering moet worden toegepast op het aanbod in de Huizen van het Kind en de aanbodsvormen PGO, gaat door op vrijdag 21 augustus van 9 tot 10u.  

Wanneer je vragen hebt over het nieuwe normaal in deze werkingen en hoe er na de zomer opnieuw kan worden opgestart, dan stuur je deze vragen ten laatste tegen dinsdag 18 augustus naar huizenvanhetkind@kindengezin.be

Die vragen worden gebundeld en op het infomoment behandeld. Je kan ook op dat moment nog bijkomende vragen stellen. 

Je kan het dialoogmoment volgen via MSTeams

Radio EXPOO - Inclusie

Inclusie is een recht, geen privilege. Vanuit deze visie gaan we in de Radio EXPOO uitzending van vrijdag 26 juni in gesprek met onze centrale gast, Pieter Feys van het Steunpunt Ouders voor Inclusie. 

Inclusie is de balans zoeken tussen ruimte laten en constant uitnodigen om deel te nemen. Zodat ouders en kinderen met een specifieke zorgbehoefte zich welkom voelen en erbij horen. Want elke ouder wil zijn kind laten opgroeien als volwaardig lid van de samenleving, met voorzieningen voor kinderopvang, onderwijs en vrije tijd in de eigen buurt. Een pleidooi voor een actieve aanpak van organisaties, zodat ouders zich niet telkens opnieuw moeten verantwoorden voor hun keuze voor een inclusieve aanpak. Want nu voelen ouders van kinderen met specifieke zorgbehoefte zich nog vaak alleen staan. 

Onder meer te gast in de uitzending: Hilde Dhondt, mama van een kind met specifieke zorgbehoefte; een inclusiecoach die kinderopvangvoorzieningen coacht; Noor Seghers van Magenta, die ouders versterkt bij het zoeken naar een goede zorg-werk-leven-balans. 

De uitzending gemist? Je kan ze hier herbeluisteren!

 

 

Nieuw! Magazine Huizen van het Kind
magazine HvK