Events en uitwisselingsdagen

EXPOO organiseert jaarlijks events, uitwisselings- en inspiratiemomenten en een congres om organisaties te inspireren, te ondersteunen en te verbinden. Je vindt op deze pagina een overzicht van al deze activteiten die op de agenda staan.

Het vuur in je samenwerkingsverband houden

Corona heeft de werkingen van de Huizen van het Kind serieus door elkaar geschud.  Iedereen toonde heel wat weerbaarheid, veerkracht en wendbaarheid om er te zijn voor gezinnen en de doelstellingen verder te realiseren. Het terug van start gaan na de zomer, planning maken voor de komende maanden, je partners betrokken houden, er samen zijn voor de gezinnen is een hele klus.

We bieden trekkers van Huizen van het Kind de mogelijkheid om met elkaar in gesprek te gaan, ervaringen te delen, samen te zoeken naar aanpakken, … om het vuur in je samenwerkingsverband warm te houden.

Data: 30 september, 5 oktober, 6 oktober (de laatste datum is al volzet)

EXPOO congres

Het EXPOO congres 2020 wordt verplaatst naar december 2021. De vele gezichten van ouderschap over ouderschap, opvoeden en opgroeien in een wereld van verandering wordt verder voorbereid. 

Hoe sluit een geïntegreerd gezinsbeleid aan bij deze vele gezichten van ouderschap? Hoe creëren laagdrempelige basisvoorzieningen verbinding, formeel en informeel? Hoe dragen woon- en leefomgeving en de inrichting van de buurt en openbare ruimte bij aan stevig ouderschap?

Datum: 3 december 2021