Brigitte Bollen

Brigitte Bollen

Werkdomeinen

Ouderschap & opvoeding

Contactgegevens

Straat: Brugstraat 70
Postcode: 3001 Gemeente: Heverlee

Telefoon: 0032 (0)498 50 31 87
E-mail: brigittebollen@hotmail.com
Url: www.travellingwisdom.com

Omschrijving
  • Authentiek Ouderschap 

Kinderen verwachten niet dat je een perfecte ouder bent, maar ze hebben graag dat je een echte ouder bent. Dat je thuis bent in jezelf. Dan hebben ze echt iemand tegenover zich, iemand die thuis is in zichzelf. En dat geeft een veilig gevoel. Met voorbeelden uit eigen ervaring.

 

  • Kennismaking familie-opstellingen met kinderen en jongeren 

Via een familie-opstelling kan je iets in beeld brengen dat tussen jou en je kind speelt. Iets dat nog onbewust is en dat nu gezien wil worden. Je kijkt dan naar wat je kind in beeld brengt met zijn of haar gedrag. Met voorbeelden uit eigen ervaring.

 

  • 'Oei, ik groei!'

Dat kinderen groeien vinden we vanzelfsprekend. Ze groeien niet alleen fysiek, maar ook op andere vlakken.
Maar ook als ouder groei je elke dag. Elke dag doe je meer ervaringswijsheid op. Ook en misschien wel juist doorheen de interacties met je kind(eren). Deze interactieve en ervaringsgerichte lezing gaat specifiek over hoe jij als ouder kunt groeien uit de interacties met je kind. En mn probleemgedrag van een kind, biedt je de grootste groeimogelijkheden. Uit het moeilijke gedrag van een kind kan nu een kwaliteit in jezelf geboren worden. Een kwaliteit die je kunt inzetten op meerdere domeinen van je leven. En jaren later hoor je jezelf dan misschien wel tegen iemand zeggen: 'Ik heb het moeilijk gehad mijn zoon. Hij wilde maar niet luisteren. Dat was een grote uitdaging voor me. Maar door hem heb ik wel grenzen leren stellen en leren onderhandelen, iets wat me nu ook nog tav mijn partner en op mijn werk goed van pas komt.'


Brigitte Bollen eigenwijze pedagoge

Regio

Internationaal