Anja Copejans

Anja Copejans

Organisatie

 

Talen

Nederlands

Werkdomeinen

Baby's, peuters, kleuters
Ouderschap en Opvoeding

Contactgegevens

E-mailadres: acoadvice@gmail.com
Telefoonnummer: 0474 47 44 30
Locatie: Jan Frans Willemsstraat 25, 9240 Zele
Twitter: @anja_co
Facebook: www.facebook.com/boekenreeksLou
LikedIn: Anja Copejans
Website: www.lou-boeken.be (nog niet actief)

 

Over de spreker

Gelijke onderwijskansen nastreven voor elk kind is mijn passie. Ongeacht de thuissituatie verdient elk kind de allerbeste omkadering, zowel op school, thuis als in de vrije tijd. Voor mij draait dit vooral om een hechtere verbinding tussen alle betrokkenen. Ouders hierbij ondersteunen en scholen op een andere manier, ruimer dan hun eigen referentiekader laten kijken, werd mijn uitdaging. Zorgtaken behoren zeker tot de opdracht van een leerkracht maar door de gewijzigde context komt men vaak onvoldoende tot de kerntaak. Dit heeft een negatief effect op de leerkansen van de kinderen.  Als onderwijsopbouwwerker heb ik heel wat ervaring opgebouwd op de werkvloer en
werd ik al snel geconfronteerd met heel wat noden op verschillende vlakken bij alle betrokkenen. Zindelijkheid bleek echter een van de grootste bezorgdheden te zijn bij zowel leerkrachten als ouders. Niet alle ouders hebben de reflex zelf op zoek te gaan naar een oplossing maar wanneer het aanbod er is, laten ze zich graag ondersteunen in het belang van hun kind.

Uit deze vaststelling ontstond "Lou gaat op het potje", een nieuw opvoedingsconcept voor ouder en kind. Een herkenbaar verhaal voor de peuter/kleuter met opvoedingstips voor de ouder, beloningsstickers ter motivatie en een potjesdiploma voor het kind. In de nabije toekomst zullen er ook andere thema's aan bod komen, waarbij de boeken telkens het uitgangspunt zullen zijn voor een interactieve workshop.

Omschrijving

Het aanbod omvat een voorstelling door mezelf met zowel wetenschappelijke als praktische uitleg over zindelijkheid zodat ouders met enkele handvaten naar huis gaan terwijl de illustrator, Nathalie Segers, zich ontfermt over de kinderen, een lezing houdt met het boek “Lou gaat op  het potje” en er een creatieve sessie aan koppelt. Uiteraard is er ook ruimte voor het stellen van vragen. In totaal neemt de workshop 1,5 tot 2u in beslag, afhankelijk van de groep en de vragen. Door op deze manier te werken, is er tegelijk opvang voorzien voor de kinderen. Hierdoor bieden we de workshops aan op woensdagnamiddag en zaterdagvoormiddag. Voor organisaties die het liever aanbieden op een avond, enkel voor ouders, kan dit ook voor de kostprijs van € 195,00. De vergoeding voor verplaatsingskosten bedraagt 0,35 eurocent per kilometer voor beide formules. Het materiaal bij de sessie voor de kleuters is inbegrepen.

Kostprijs

€ 295,00 voor 2 personen, verplaatsing inbegrepen

Voor organisaties die de workshops liever aanbieden op een avond, enkel voor ouders, kan dit ook voor de kostprijs van € 195,00. De vergoeding voor verplaatsingskosten bedraagt 0,35 eurocent.

Regio

Oost-Vlaanderen