Alle recepten van de wereldburgers

Nog vier wereldburgers om je tanden in te zetten ...

Wereldburger de luxe

Met rundsgehakt, ganzenlever en peperkoek
Gestoofd witloof
Ovenkrieltjes
Portosaus

Voor de saus: Versnipper de sjalotjes en laat samen met de porto inkoken. Voeg room toe en laat opnieuw tot de helft reduceren. Werk op met enkele blokjes hoeveboter en kruid af.

Gaar de krieltjes met wat olijfolie in de oven (ong 40 minuten).

Glaceer de witloofsnippers in de hoeveboter.

Maak burgers met rundsgehakt en bak ze in de pan.

Vorm ringen van de peperkoek en bak deze licht aan.

Kleur de ganzeleverstukjes aan.

Maak een torentje met de hamburger, de peperkoek en de ganzenlever.

Vegetarische wereldburger

Met brocolli, appel en taboulé
Bearnaisesaus
Aardappelblokjes
Jonge sla

Stoom de brocolli en kruid af.
Gaar de taboulé in groentebouillon.
Versnij de appel in brunoise (fijne blokjes).
Meng de brocolli, taboulé en appelblokjes en vorm burgers d.m.v. ringen of een hamburgerpers. Bak de burgers aan.

Frituur de aardappelblokjes.

Was de jonge sla.

Warm de béarnaise op.

Wereldburger
Cheese-wereldburger

Met quinoa en feta
Witloof met appel
Mosterddressing

Kook de quinoa in een groentebouillon.
Meng de fetablokjes samen met een mediterane kruidenmengeling en de quinoa.
Vorm ringen van deze mengeling en bak deze aan.

Maak een mosterddressing op basis van 2 delen mayonaise en 1 deel mosterd en azijn en kruid af.

Snijd de witloofstronken in snippers en koel met ijs. Snijd de appel in juliennereepjes. Meng met peper en zout.

Wereldburger met lam

Met lam, erwtjes en munt en aardappelwedges

Snijd de krielaardappelen in vier en gaar deze met olijfolie in de oven.
Meng het lamsgehakt met gestoomde erwtjes, sjalot, look en muntsnippers en kruid af.
Maak burgers d.m.v. ringen of een hamburgerpers en bak ze aan in olijfolie.